.på lyset

Ja, som rubriken så väl påtalar så befinner jag mig lite så att säga "på lyset". Det är tisdag kväll/onsdag morgon och detta kan ju bara betyda att det är semester, vilket det mycket riktigt är just nu. Jag jobbar nästa vecka , men sen är jag ledig 3 veckor till. Fantastiskt.

Om man googlar "på lyset" får man följande bildresultat:

lyset på 
På lyset

Vi har spelat poker och druckit whiskey. Jag gick minus 70 kr på pokern, men känner att jag gick plus på whiskeyn, så det är ok. I övrigt händer det inte så mycket, vilket är helt i fas med min uppfattning av semester. Har köpt en list idag, och besökt svärmor. Och sedan nyss nämnda poker då.

Nu ska jag se vad mer google har att erbjuda, tjo long!

.kameltå

Haha, sicken fyndig liten tatuering jag hittade

jaja

hejdå

.hövding

..den hövdingen blir större ju mera öl han dricker...

Semester är det nu, nu är det semester. Än så länge har vi hunnit med ett par dagar i Karlshamn, och dit bär det nog imorgon igen...  annars blir det mycket husarbete och datorslöande, alternativt solande och badande. Tjo!

...tänk om en vacker dag han blåser upp så att han spricker

.gammal blogg lever längst

Klockan börjar ticka på så sakteliga mot försent, och jag borde gå och lägga mig snart, för imorgon är inte samma dag som idag. Camilla o Arvid ligger o sussar sött, Arvid gör lite skumma ljud ibland, men det är sånt som bebisar gör bäst antar jag.

Jag läste precis lite gamla inlägg från bloggen. Från tiden när jag var under 30, utan hus och utan barn. Vuxenlivet kom chockartat snabbt, men det är ett mycket bra liv, så det är ok. Jo, bloggen... jag hittade faktiskt ett par smålustiga inlägg, men jag la också märke till att jag svor alldeles för mycket i mitt skrivspråk, det är ju inget snyggt ju. Förmodligen berodde det på att jag inte var vuxen då.

Nu ska jag fundera ett tag på om jag ska gå och lägga mig, och sen imorgon drar vi till Karlshamn en sväng.

Todiloo.

.kiss

Tjabba,

Tänkte inleda en ny epok här på das blogg. Jag ämnar skriva små inlägg om diverse prylar jag har i min ägo, och möjligtvis även prylar som ej räknas med i mina samlade tillgångar. Ännu. Vi går hårt ut med min KiSS.

KiSS DP-600

KiSS DP-600

Denna svarta låda är min 2 år gamla media- och DVD-spelare, och den har orsakat mycket blod, svett och tårar. Både krokodil- och glädjetårar. Den var fantastiskt buggig i början, låste sig och ville inte alls som jag ville. En gång låste den sig riktigt ordentligt, så jag reklamerade den och fick en ny från Tyskland, men det gick smidigt och jag blev glad igen. En budfirma både hämtade och lämnade inom loppet av en vecka så då kan man inte klaga.

Men nu efter ett gäng firmwareuppdateringar är jag riktigt nöjd. Linksys har slutat mata fram firmwares, men det finns 3:e parts som funkar kanon. Nja, förresten, HDMI-kontakten är avbruten så jag får köra scart, men förutom det är jag riktigt nöjd.

Jag använder den mestadels till att streama filmer trådlöst från min dator till TV'n, och det funkar klockrent. Bara till att ladda hem (läs: köpa) en film och hoppa ut i tv-soffan för lite trådlös underhållning. Har man inget wifi hemma går det fint att koppla in en extern hårddisk via USB2 och kolla på så sätt. I kombination med min fjärris Harmony 885, som det förmodligen kommer ett senare inlägg om, kan det inte bli mycket enklare. Bilden är superb, även om den var ännu superbare innan jag bröt av HDMI-kontakten. Den skalar upp DVD-filmer till HD och det finns plenty av ingångar att välja mellan. Dessutom finns det lite goa saker man kan göra online med den, typ kolla väder och nyheter, köra internetradio eller kolla tv-tablån.

Och givetvis kan jag ju köra min musiksamling från datorn, eller kolla på foton och grejs, I think I love it! =)

Jag har för mig att jag betalade drygt 3000 pesetas när jag köpte den, men kollade prisjakt nu och den var nere på 1474, vilket jag måste säga är ett riktigt fynd. Den tar alla filformat jag har testat hittills, trots att den har ett par år på nacken.

Slutsats: mapc rekommenderar varmt!

.jävla sverige

Ja, så får man fasen skriva i sin egen blogg! Jag är egentligen inte arg, men jag hade tänkt låtsas vara det för att få ihop ett inlägg ;)

Jag skrev fel rubrik kom jag på nu, men jag orkar inte ändra... jag skulle ju skriva jävla trafikanter, men jag kan passa på att klaga på Sverige lite längre ner sen då.

Jävla trafikanter.. och jävla Sverige. Efter ungefär 12 år på vägarna tror jag mig ha samlat ihop tillräckligt mycket empiri för att kunna konstatera att dom farligaste trafikanterna på våra vägar är dom som håller hastighetsgränserna, och dom är en klar minoritet, (oftast körandes Volvo dessutom). Då den solklara majoriteten av bilister kör fortare än vad Sverige som beslutsfattande land tillåter innebär detta givetvis att de flesta efter x antal minuter i en bil hamnar i röven på någon som kör lagligt, vilket oftast betyder att en omkörning ska ta sin plats i historien. Och omkörningar är som vi alla vet något av det farligaste man kan göra på vägarna. Men då den som ligger framför kör saktare än en själv vill man ju oftast förbi på ett eller annat sätt.

Nu frågar jag mig: Är det så att alla som kör för fort är den dåliga människan i dessa fall, eller kan det måhända vara så att hastighetsgränserna faktiskt är för lågt satta? Min bestämda uppfattning är att omkörningarna medför fler och farligare olyckor, samt drabbar fler personer, än vad hastighetsöverträdelser gör. Med andra ord tror jag att färre personer hade omkommit i trafiken om hastighetsgränserna hade höjts, om alla hade hållt 110 km/h på en bra väg som 23:an istället för 90.

Och dessutom hade jag varit på bättre humör varje morgon på jobbet.

En levande landsbygd

Nu när jag håller på vill jag fortsätta klaga på Sverige och dess (överbetalda) management. Jag bor som bekant i en liten håla på landet som heter Virestad. Det gör jag för att jag trivs fantastiskt bra här, liksom min flickvän, och vi tror att vår lilla son inte kan växa upp på något bättre ställe än här.  Jag har så ofta hört politiker predika om en "levande landsbygd", men varför, varför motarbetar ni då detta koncept med er fulla koncentration hela tiden?

Nyligen la kommunen ner skolan i Virestad, till förmån för Eneryda som har färre barn och allmänt sämre förutsättningar för en bra skola. Det starkaste argumentet för Eneryda var att en av de drivande politikerna bor där. Men jag låter fler fakta vara osagda då jag inte är så värst insatt i frågan.

Min mamma hade företag i Virestad, liksom hennes 2 kollegor, men dom blev utkörda ur sin lokal för ett par år sedan, och den lokalen står fortfarande tom... Jag tror att det beslutet verkade för en levande landsbygd. Eller?

Bensinen... Bensinpriserna stödjer verkligen en levande landsbygd. För 14 kr/l är det väl självklart att alla vill flytta ut på landet.. Givetvis anser även jag att vi måste göra något för miljön, men är höjda bensinpriser verkligen den rätta vägen att gå för detta? Jag tror inte för en sekund att någon kommer att köra minde bil ju mer bensinpriset höjs, det var tillräckligt högt för några år sedan för att få gemene man sluta köra något i onödan. Där jag bor har jag noll alternativ. Jag kör inte en meter mer än vad jag är tvungen till. Det går en buss om dagen till och från Virestad. Förutom torsdagar, då går det två hem på eftermiddagen. Men av denna späckade tidtabell är det tyvärr ingen avgång som passar en heltidsarbetare.
Visst höjs priset på olja hela tiden, men måste Sveriges bensinpris höjas för det? Måste Sverige tjäna pengar och samtidigt verka för en död landsbygd? Näe, jag tycker inte det.

Oj, sicket lattjo litet inlägg det här blev.. Jag vill bara tilläga att jag har legat i hängmattan idag efter jobbet. Och klippt naglarna. Och lekt med Arvid. Häj!

RSS 2.0