mapc - arbetaren

Idag är jag fabulöst duktig. Jag deklarerar, säger upp upp kalsongabonnemang och förbereder en plats med pallar för veden jag ska hugga & klyva imorgon, bakfull.

Jag har huggt sönder marken, dödat 380 smådjur, slagits med nässlor och fått daggmaskar i öronen.

Om 3 timmar blir det minsann G&T! Yäää

Ciao


.röhööv

Citat i rubriken är hämtat från världens förmodligen bästa svenska tv-program genom tiderna. Ja, ni hörde rätt, världens bästa svenska tv-program. Programmet som vi syftar på i den här fruktansvärt meningslösa och onödigt långa texten, som bäst läses på småländska är såklart.... Rallarsving! Två säsonger sända på ZTV... se det om ni inte redan gjort så.

Jag vill inte skriva om någonting särskilt. Jag skulle kunna berätta om Milano, men det kan ni läsa på wikipedia eller nåt. Jag skulle kunna berätta hur jag mår, men när ni läser det kanske jag mår annorlunda?

Jahopp

Det är alltså en slö dag idag. Skönt. Vi behöver städa. Vi skiter i det. Vi glor på film!  Spiderman 2. Yä.

Nu ska jag försöka leta upp nåt avsnitt av schyffert & co's "sverige dansar och ler"

Ciao för fan ;)

bilder?

  Duomo

  En ubåt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4x IT-nördar

sweet Milan

Dolce Milano, tutti el frutti.

Ja för fan, här sitter jag och rensar klienter i Italien, vi har mycket att göra, men det flyter ganska bra.
Tyvärr har vi inte hunnit sightseea, ett ord som finns, så mycket, har inte hittat några shoppinggator eller nåt än.

Men jädrar i gatan så onyttiga vi är. Jag lever på pizza, lasagna och öl. Och bacon till frukost. Så klart. Jag kanske har uppnått en manlig vikt i slutet av veckan, vem vet....

Ska försöka trixa upp lite bilder.... here goes:

nä fan, för stora... återkommer nog senare

-ciao-

Hallå världen!

Jag börjar med att be om ursäkt för min dåliga inläggshistorik de senaste dagarna. Jag har varit iväg på möte i 2 dagar och nätet har lagt av hemma, så jag är uppbackad av ursäkter.

Bara så att du vet, så satt jag o sket.... Hohoho, ett rövrim.

Nä, men bara så att du vet... så åker jag till Milano på söndag morgon! Yäää, ska bli riktigt kul. Har hört att det är runt 25 grader där nu, så det blir till att leta fram ett par shorts minsann. Tyvärr blev AC Milan-matchen flyttad, så den missar vi. Trist trist trist. Men fotboll suger, så skit samma :)  Vi ska tydligen ha TV i badrummet på hotellet, så jag kan spendera min tid där istället.

                          

Dario, vårt lokala IT-stöd har lovat att vi ska få en minnesvärd resa, och det tvivlar jag inte på. Mannen är galen.
Kommer att sakna min älskling såklart, så här länge har vi inte varit ifrån varandra sen vi blev sambos....

Men tjofadderittan, vi hörs om en vecka!

SHoo

.paus

Hej hej blogg.

Internet har gått sönder. Åtminstone mitt Internet. Därför tar bloggandet en ofrivillig paus, men I'll be back, som herr Arnold hade sagt.

Schüss

kom tillbaka

Men en sådan rubrik tror kanske att min flickvän har lämnat mig eller att jag har varit ute och kastat frisbee hela soliga eftermiddagen. Men rubriken är en översättning på comeback, som är en ihopskrivning på när man har varit iväg från något och kommer tillbaka till det, som en frisbee ungefär. Håll käft, mapc.

Grejen är att jag är tillbaka på kickboxningen! Jag och Pär bestämde oss helt sonika att det får vara slut på soffliggandet och ta saken i egna händer. Nä. Att ta tag i saken. Nu är ett nytt halvårskort inköpt tillsammans med ett par thaishorts och jag är 1300 kr fattigare. Och jävlar vad jobbigt det var! Jag tänker inte berätta hur många situps vi gjorde för ni kommer ändå inte att tro mig. Men det är ju sjukt att man betalar för att lida.

En tråkig nyhet: Det blir ingen AC Milan-match på söndag. Min kära italienska kollega mailade idag och berättade att matchen är flyttad till lördag, och på lördag är jag fan inte i Milano.Vi beställde ju biljetterna en dag tidigare för att få uppleva italiensk fotboll och så flyttar dom matchen. Jag ska i ren protest vägra all framtida pizza. Yeah =)

Har varit och hämtat ut en Volvo idag. Den ska jag köra med till Skåne om typ ett par timmar. Nu ska jag nog sova. Godnatt Internet.

båge

Yäää, jag har precis varit ute på årets första motorcykeltur! Herrlich som wunderbaumen må jag säga. Men säg inget till någon, jag har inget kort...

Maya

Jag installerar just nu Maya. Jag ska återigen bli kung på tredimensionell grafik. Jag var under 3 decennier en utav dom allra bästa inom den genren.

image8


Nä, men jag kunde faktiskt göra en berg&dalbana...
Kanske skulle koncentrerat mig på html o dylikt istället på högskolan. Den här förbannade texten vägrar att bli vänsterjusterad.

.planlös

Idag hade jag sex med 14 groupies. Värdelösa groupies.
Det hade jag dock inte, utan vill mest se om besökarantalet påverkas av en sådan inledning? En annan anledning är att jag inte har en aning om vad jag ska skriva om här just nu... Men att jag ska blogga lite, det är en självklarhet. Let's bring the fukking wooords out, bröther!

Jag är ägare till en ljudprojektor, en YSP-1000. En fantastisk  produkt, även om mitt tv-rum inte gör den full rättvisa. Det jobbiga i kråksången (ett uttryck myntat nångång för längesen av en viktig person) är att en uppföljare till denna tingest, YSP1100 har letat sig ut på konsumentmarknaden. Skillnaden mellan de bägge i ljudkvalitét är ytterst marginell enligt Yamaha själva, men det retar mig, det gnager på min själ - Jag har inte den senaste modellen, jag är ute med en teknik som är inne. Men icke, jag ska faktiskt icke köpa en ny. Hade jag varit snuskigt rik, som Lars Leijonborg t ex, hade jag möjligtvis köpt en, men så pass teknikbögig är jag faktiskt inte. När jag tänker efter är jag rätt så ekonomisk av mig. Men drömma går ju.

The Knife dunkar på mina trumhinnor just nu i ett rasande tempo. Dä ä najs!
Nu byttes det visst mot Chemical Brothers... ska det hålla på så här blir det snart att jag plockar upp Virtual DJ från garderoben och rockar loss natten lång.

Jösses, här svänger det, nu tänkte jag skriva om något jag är arg på, men jag kom inte på något ;) Haha, fan så skönt då... oftast är jag en väldigt o-arg person, det krävs feta lass för att reta upp mig. Men ett varningens finger dock - vissa dagar är jag totalt tvärtom och blir stört förbannad på gulliga små mjukdjur och dvd-r skivor som aldrig gjort en människa förnär. Sådana dagar då det bara kryper i kroppen och man inte riktigt vet vart man ska ta vägen, ni vet. Samt även givetvis de stunder man befinner sig bakom en ratt i en bil på en gata där tempot är långsamt och tidspressen stor. Trafikstress tror jag det kallas. Ibland har man även teknostress har jag bestämt. Det är alla de stunder då bredbandet kopplar ner.

Ska jag skriva om nåt mer? Eller ska jag mixa sköna beats? Min kära men upptagna flickvän ska iväg tidigt imorgon oxå, så hon sussar redan sött. Själv sov jag länge idag. Därför är natten ung ....pfft, eller hur. Jag lär sova som en kotlett om 30 min.... När jag var ung student för en sådär 4 - 5 år sedan så kunde jag helt sonika skita i att gå o lägga mig vissa nätter. Hade jag försökt mig på något sådant idag hade nog sjukskrivningen varit ett faktum.

Nu får det vara färdigbloggat för ikväll. För att inte ha skrivit om någonting blev det ganska långt ändå.

-onico and the beast-

bortslarvad?

Men fan. Jag kom precis på mig själv med att jag håller på att slarva bort den här dagen totalt. På andra sidan fönstret är det strålande sommar, på den här sidan är det snor som rinner, hals som kliar och en dator som brummar.

Hade det stått en motorcykel utanför fönstret hade det ju varit en annan sak. Eller kanske ett hav med tillhörande båt. Men just nu är det mest skog och arbetande grannar ute. Jag orkar inte vara social idag, kan skylla på förkylningen.

Senare ska jag iväg till svärmor & Co för lite grillning iaf... kan bli skönt att komma ut lite. Camilla är iväg hela dagen, kommer inte förrän ikväll.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Då blir det till att damma av dom gamla inlinesen, eller hur det nu stavas i plural på svengelska.

Hur gick det för honom?

Nu är ni allt spända av förväntan va?!? Jo... jag har jobbat idag! Men jag är inte frisk, nej nej. Dock betydligt piggare än vad jag kände mig igårkväll. Panodil Zapp is the shit!

Mitt bredband verkar vara ganska så stabilt för tillfället, så jag tänkte passa på att spela lite poker nu faktiskt. Men innan dess måste jag bara tipsa om följande 4 klipp med herr Schyffert:



-Åhhhh klipp!-


sjuuuk

Rabbits poop! Jag håller på att bli sjuk och jag är tamejtusan lack. Det känns som feber i huvudet och kroppen, halsen gör ont och näsan har börjat rinna.

Jag avskyr att vara sjuk. Dels har jag saker jag behöver få gjort på jobbet, dels förlorar man pengar och sen så är det ju riktigt jädra hemskt att åka på en rejäl förkylning/flunsa. Det är som att hålla en tom öl i handen och tro att den är full.

På nåt sätt är det så.

Inatt ska jag sova med strumporna på, då blir jag nog frisk. Ja. Imorgon ska jag vara frisk.

-to be or not to be-

??

!

min bästaste pryl

Jag måste ju i egenskap av prylbög skriva vilken pryl i min samling som är allra mest prylig och motivera detta. Here goes:

Vinnare av mapc's bästaste pryl för tillfället blir... faktiskt: Min Qtek S100; den kära gamla mobilen!

Motivering:

Med en för en handdator minimalistisk design som ligger klockrent i fickan eller handen har tillverkarna gjort underverk med den här lilla rackaren. Mitt eget exemplar av luren införskaffades för en herrans massa tidsenheter sedan, begagnad på blocket för 3500 kr med ett tillhörande minneskort på 1 gb. Nu för tiden borde den vara i stort sett gratis.

Det som gör det så klockren är möjligheten att köra 3:e-parts program, vilket finns ungefär obegränsat många till Microsofts Pocket PC OS. Det finns program für alles. Jag har även köpt till en GPS med tillhörande bilhållare, så nu hjälper TomTom mig att hitta till jobbet varje dag. Sen så ringer jag med den, smsar, mmsar, lirar musik, kollar på filmer, antecknar kloka saker, kalendrar och synkar mot datorn, spelar spel, surfar nätet osv osv...

En tocken dylik telefonjävel är ju klart inget att ha om man inte orkar/kan/vill lägga in egna program samt fixa och trixa lite för att få allt som man vill. Då rekommenderas istället... nåt annat. Programmen behöver ju inte kosta något heller. Om du har kompisar som köper dom till dig jag menar.

                                         image7
Det jag saknar i den här luren är wifi, men det går ju att fixa till. Men nästa lur blir nog en Tytn eller liknande. 3g kanske är bra oxå?

Vilket utomordentligt långt inlägg om min telefon det blev. Det måste ju betyda jag gillar den. Och med tanke på nedanstående inlägg måste det oxå betyda att jag har blivit gammal sen sist.

-gammal-


uhhh

Ja herre min jösses, här sitter jag på jobbet och ärendena rasar in i ett förbannat tempo. Och jag som har 4 manualer Incident Management att läsa igenom. Pffft.

Önskar jag kunde stilla ert sug efter ett längre blogginlägg men tyvärr. Jag ska blogga mer när jag blir gammal.

Best regards,
Mattias

.slut?

Jag har upplevt slutet. Vad ska jag göra nu?


strecket?

Jag har lagt in att det ska finnas såna där tuffa streck mellan mina blogginlägg. Var är dom? Om nån jävla hacker har roat sig med att sno mina streck är det hög tid att lämna tillbaka nu. Dom ska se ut så här:



...fast svarta då, och vara något längre, annars ganska snarlika strecket här ovan. Om någon ser dom så vet ni vart dom bor.

Har precis varit hos Brohmin och hälsat på honom och hans bebis. Bebisen var förkyld, men rätt så go ändå.
Nu kom visst Gabbe, nu blir det sista delen av Matrix-trilogin... kan bli en tennismatch oxå. Hej förresten gabbe, du är nog den enda läsaren på den här bloggen :)

Dagens bloggning

Godkväll blogg. Jag är trött nu, ska alldeles snart gå o nana. Tänkte bara uppdatera nätet med de senaste bravaderna. Med risk för att spoliera fortsatt läsning tänker jag redan nu avslöja att jag inte har gjort några hjälteinsatser och några skumma biljakter har ej heller ägt rum. Det har varit lugna o sköna dagar.

I fredags firade vi mamma, eftersom hon flyr landet idag när hon fyller.

Igår lördag var jag o min kära sambo ute och sprang faktiskt... Och efter det gjorde vi lite situps och dylika muskelförstärkande övningar. Man kan ju bara hoppas att grannen inte kollade in...

Svärmor och Marcus var här igårkväll. Mitt Wii blev varmt ;)

Idag var vi hos Gabbe & Lisen och åt upp deras utsökta äppelpaj. Sen fick vi besök av Tony & Malin och das Wii fick visa vad det går för ännu en gång... Ett riktigt bra köp, bättre sällskapsspel får man leta långt bort efter. Kanske ända till Närke. Sen hann vi med en snabbvisit hos Jolle oxå innan vi plockade hem kinamat. Två filmer har avverkats under kvällen faktiskt: "Night at the Museum" och "Pride & Prejudice". Två helt ok filmer faktiskt...

Night at the Museum var rolig och...fantasieggande?? Möjligtvis något barnslig, men jag har aldrig påstått att jag är motsatsen..

Pride & Prejudice började som en hemsk fnittrig tjejfilm, men den utvecklades faktiskt till en vacker kärleksfilm. Jag lägger här in ordet "rövjävel" för att inte missuppfattas som en alltför mesig, blödig, gay kärleksfilmsdyrkare. Men fan, den var vacker :) Jag blev imponerad av de engelska miljöerna i filmen. De gångerna jag har varit i England har det mest varit fult där, men sen har jag ju inget fotofilter i ögonen heller.

Kolla klockan, jag drar nu. Hej på dig.


Ubuntu

Idag är jag en hardcore hacker. Jag har lyckats uppgradera till Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn). Jag är mäkta stolt. Mitt i uppgraderingen dog såklart mitt trådlösa nät, men Linux fattade inte att det inte var färdigt, så datorn startade om och jag hamnade mitt i en terminal-prutt utan grafisk gränssnitt whatsoever. Men med ett par smått genialiska kommandon från datorns ägare/master så sitter jag nu alltså och bloggar linux-wise...

Beryl är ju smått fantastiskt. Alla som imponeras av det nya gränssnittet i Vista bör ta en titt på Beryl/Compiz i Linux... (Sök på beryl på youtube.com för massa exempel hur det kan se ut).

Efter att ni har gjort det måste ni även ta en titt på den här videon där Alanis Morrisette driver med Fergie/Black Eyed Peas på ett storstilat manér.
http://www.youtube.com/watch?v=W91sqAs-_-g


Nu får det vara färdighackat för stunden, kanske skulle ta o göra något vettigt av den här dagen.

P & K

Filmtips!

Men hänvisning till nedanstående inlägg kommer här ett fantastiskt filmtips ni inte får missa! Jag bjuder er följande länk. Varsågod:

http://www.blacksheep-themovie.com/

Haha!

Samlingspunkt?

Jag vet med mig att jag jämt och ständigt plågar min omgivning med bilder, filmer, ljud och diverse media som jag hittar på det där Internet. Mest humorrelaterat material, men även ny teknik och sånt. Man är ju inte medietekniker för inget.

Men just nu gick det upp ett ljus i huvudet mitt: Jag har ju en blogg! Jag kan slänga all skit där! Jag behöver inte irritera folk mer! Jag behöver inte oroa mig för att någon ska missa något roligt!

Så om jag nu orkar hålla på så här så kommer jag i fortsättningen att lägga upp en massa trams på den här sidan. Trams trams trams.

-trams-

Glad påsk!

En glad påsk från mig till dig! Låt oss nu tänka på Jesus under hela helgen och skänka ett par tankar åt dom stackars hönorna som värper våra ägg.

Jag hedrar påsken med följande gamla bild:

image6


Sicken trötter dag det har varit idag. Ska alldeles snart däcka tror jag.
Har varit och köpt mig ett par löparskor idag, så om foten är bra och huvudet på G så ger vi oss ut och springer imorgon, jag och min kropp. Kanske min kära flickvän också. Men jag är rädd att hennes kondis är bättre än min för tillfället, och då är det ju jobbigt ju. Vilken total förnedring att tvingas stanna före henne i spåret. Jag är ju mannen i huset, jag ska vara först i mål. Om inte jag kommer först i mål, hur ska då mina spermier fatta vad som gäller när det väl är dags?? Om alla bestämmer sig för att ta en bulle och ett glas saft i diket jämte vägen mitt under racet? Nä vet du vad....

Den där tanken där ovan var ju inte frisk. Jag får nog gå o sova nu. Gonatt o gla påsk.

Karatejeans

Karatejeans

Kvällsmat

Hohoho, jag är hemma själv ikväll. Camilla måste ha gömt flingorna/müslin. Och gissa vad det enda jag hittade var att hälla i min fil? "Rostad majs med chili" från Eldorado. Inte dumt! Och mellan mina mackor har jag såklart ett uns thaisås. Hade jag varit ungkarl så hade jag nog haft väldiga problem med antingen magen eller smaklökarna.

Nu ska jag nog kolla lite vad pirate bay har att erbjuda. Ligger lite efter på tv-rips-fronten.
 ...men självklart laddar jag inte hem nåt, jag kollar bara vad som erbjuds.

So long.

-Med en motorsåg slipper du sitta länge på grenen.-


.huvudet

Författare mapc lider av huvudvärk. Synd om honom. Tror att han har tänkt för mycket idag. Då säger ni, whåååhå, har du tänkt för en gångs skull!? Då säger jag shut up ;)

Det är mycket nytt på jobbet nu fan, lite stressigt men samtidigt baloobans roligt.

  • Ny tjänst på 10% - Incident Management: Känns som massor av regler och processer att sätta sig in i, men det ska nog lösa sig. Det gör det alltid. Det säger Timbuktu. Ska på en 2-dagars träff i Helsingborg med resten av Incidentgruppen om ett par veckor.
  • Vi börjar bli kort om folk. Nya deltidstjänster och en som ska flytta utomlands. Krigge drar till Shanghai. Lite avundsjuk är man allt.
  • Allmäna möten och utbildningar. Vårt schema är mer fullspäckat än någonsin förr.
  • Jag ska bli testpilot till företagets nya eventuella mailsystem.
  • Ska till Milano w17 till inköpskontoret och leverantörsbesök. Men ser det mer som en täckmantel för fotboll och massa öl :) Riktigt kul, jobbigt att vara borta från Camilla en hel vecka bara.


Sen har jag ju inte tränat nån kickboxning på snart två veckor, det bidrar nog till en viss seghet misstänker jag. Får snart börja på att igen... annars blir det jobbigt att komma tillbaka. Mycket att fundera på vad gäller husköp nu också.

Men samtidigt som det känns som mycket just nu är det faktiskt inget som känns vidare tråkigt eller jobbigt. Det är bra. I will do well.

Fy sicket seriöst och tråkigt inlägg det blev. Kanske spetsar till bloggen med en rolig historia eller liknande under kvällen Åhh, Sverige kan inte hia sig! Se, där hittade jag en rolig bild istället:


image4

Peace

Tisdag

I rubriken ovan kan man se att det är tisdag idag. Igår måndag kunde jag tyvärr inte blogga nåt vidare eftersom....mitt nät låg nere. Jag kör en kort uppdatering från jobbet istället, flyttar ju faktiskt en u-disk samtidigt så jag är inte helt komplett oseriös på mitt arbete. Just nu.

Igår var det invigning av grillen hemma! 4 hungriga grabbs från jobbet grillade baconlindade chorizos, sallad, potätissallad och chips. Fel meningsbyggnad, korven var det enda vi grillade faktiskt. Och just det, vitlöksbröd också, ju. Öpöpöp, pommes vart det ju, och ööööl såklart  =)
Efter detta blev det wii. Vi kom fram till att tennisen förmodligen är roligast, men boxning jobbigast. Det roligaste tycker jag dock är att se på när andra spelar, inlevelsen är total!

Men jaha, nu blev det visst en del att stå i här... vi hörs senare, kära blogg...


Booya!

...som dom säger i amerikanska filmer. När detta historiska inlägg påbörjades var det 46 minuter kvar utav min våriga semester. Och det roliga är att jag alldeles nyss precis fick hem den sista filen av Silent Hunter 4 som jag hade planerat ägna min semester åt ;)

image2

Men nä, fel på rar-fil nr 78 IGEN! Vart är världen på väg? Och inte nog med det.. sen jag började skriva det här har min anslutning dött 2 ggr... jag blir snart inlagd, stressen knäcker mig. Drivrutinerna till det trådlösa kortet verkar vara bättre i Linux, men där kan man ju inte datornörda sig med spel så värst.

Med risk att redan låta tjatig i bloggandet måste jag framhäva hur enormt jävla DUKTIG jag har blivit. Vi ägnade hela förmiddagen åt storstädning för att efter det spendera tid i en affär. Det här med att ligga på sofflocket under semestern har jag visst blivit för gammal för har någon bestämt. Cykeln har minsann blivit smörjd idag oxå.

Har läst lite andra bloggar under dagen oxå, det är ju som en drog littagrann. Inte för att jag har drogat nåt vidare i livet, men jag misstänker det iaf, att det är som att blogga? Haha,  Why oh why didn't I choose the blue pill?

Nu ska jag ner till en nybäddad säng tycker nog Camilla. Vi syns o hörs!

Denna lördag...

Ska alldeles strax krypa ner i sängen, först bara ett par ord om denna dag:

Vi åkte ut till svärmor vid lunchtid, bytte däck på Camillas bil och tvättade o vaxade. Dessutom bytte jag däck på svärmors bil, oerhört duktigt faktiskt.

Sen stack vi ut till mina föräldrar o hälsade på. Har lite planer på ett hus, så vi diskuterade finans med min personlige bankman, papa.

En lördag i nykterhetens, "hälsa-på-familjen" samt arbetsmyrans tecken! Ganska skönt faktiskt...

Ja just det. Igår kväll hittade jag ett lattjo litet program. "Virtual DJ". Jag byggde ihop ett litet bibliotek med låtar som jag kände kunde vara sköna att mixa och körde loss. På bara ett par timmar blev jag fasen länets fetaste DJ! Riktigt roligt var det. Synd att jag inte har några högtalare kopplade till dattan för tillfället... lite svårt att mixa med bara ett par hörlurar. Kanske skulle fixa sig ett fetare ljudkort?? Hursomhelst, satt uppe halva natten, kunde inte slita mig.

När vi ändå snackar DJ's klämmer jag in ett litet filmtips: It's all gone Pete Tong. Se den om ni inte redan gjort så! Gjord med värme, precis som jag... Haha, godnatt...

RSS 2.0