Onödigt inlägg #17

Tjabba!

Ja, har sitter jag. Tillsammans med en miniräknare. Den är soldriven och den kan konvertera valutor den lilla gynnaren. Jag har inte så värst mycket att göra, och det kanske märks. Jag & C är ute hos mina föräldrar, där även systra mi befinner sig för tillfället. Jag installerar Office åt papa, och det är det jag väntar på nu. Windows Update har lite att säga till om, tydligen.

Samtidigt som detta händer laddas det hem Tiger Wood da golf game till mitt Wii, men det hinns inte med idag inte.

Men det var då fan, här springer massa folk runtomkring mig... jag får ingen ro att sköta mig bloggande, och av den anledningen lägger jag nu ner. Scüss

what's hangin'?

Mmm. det ni...

Jag är mitt uppe i husköparspelet. Jag tror att jag förlorar, men jag vet inte. Det är faktiskt skitsvårt, för att inte tala om tråkigt. Jurister kan inte ha det lätt. Men nu lutar det i alla fall åt att det blir affär av på torsdag om vi kan lyckas få alla papper och dylikt i ordning. Könsord.

Mitt Wii är numera ett fungerande tillika chippat Wii! Wii. Fantastiskt roligt! Nu återstår bara att lyckas ordna fram lite spel... De jag har hittills:

  • WarioWare: Smooth moves
  • Excite Truck
  • Wing Island
Jag tyar inte recensera för tillfället, men alla är bra. Som kompensation för att chippningen inte fungerade första gången fick jag en komponentkabel. Problemet nu är bara att den inte passar i något hål i min TV. Men det ska nog lösa sig, det gör ju allt annat....

Tjo flams!

helikoptern

Hahaa! Jag har den här i mitt knä, min senaste pryl. På ålderns höst har jag blivit med radiostyrd helikopter. Men jag är inte ensam, ack nej. Vi var 4 st på jobbet som beställde och jag var INTE äldst!

Men attatatans så svår den lilla gynnaren är att kontrollera... Tänk dig själv att styra en frigolitbit i 3 dimensioner med tillgång till endast 2 kanaler? Jag har redan kraschat ett otal gånger, min fina platt-TV har varit illa ute, mitt öga och min Camilla likaså. Men jag börjar lära mig nu. Förutom mina 2 kanaler har jag börjat utnyttja den hemliga kraft jag besitter till att kontrollera helikoptern, det går lite bättre. Tanken är att vi ska tävla i nån gympasal inom en nära framtid, och då kan jag dra fram kraften som trumfkort.



Just det, mitt Wii är ju chippat. Kanske.
Det fungerar utmärkt. Med originalspel. Precis som innan. Jag tror fan att dom glömde sätta i nåt chip i låddan. Men jag ska dit på lördag igen tänkte jag, och jag ska få en komponentkabel som plåster på mitt onda sår.

Muahaa, nu ska jag flyga vidare... Cya

.UFC

Hallå! Hemskt ledsen att det inte har bloggats något på sistone. De senaste sena kvällstimmarna har jag varit upptagen med att titta på Ultimate Fighting Championship.  Såg den allra första turneringen där Royce Gracie vann överlägset med sin Jiu-Jitsu. Och så såg jag UFC 68, där Randy Couture fullkomligt äger allting. 43 år gammal. Han är kung, helt enkelt.

Fortsatt förtäljer denna blogg att denna vecka är en sån där jobbig satans vecka. Herr högt uppsatt tysk är på besök, och därför måste jag sitta i ett fuktigt mötesrum i 2 hela dagar. Och på torsdag måste jag köra till Helsingborg för ännu ett möte som jag inte riktigt vet vad det ska handla om.

Herr undertecknad svensk hatar möten. Ibland hatar jag dom för att man blir trött och...trött. Men mest hatar jag dom för att jag har svåra koncentrationsproblem. Till en början brukar det gå bra, men sen kommer vi in på ngt intressant ämne, och när övriga deltagare spinner vidare till nästa ämne så känner ibland inte min hjärna för att hänga med, utan den och jag stannar kvar på föregående ämne och analyserar djupare, testar nya infallsvinklar och provar udda lösningar på detta ämne istället. Sen vaknar jag till liv och märker att alla andra pratar om något helt annat, och jag är hopplöst förlorad fram tills nästa kaffepaus.

Jag är inte byggd för möten. Sitta stilla går bra, men endast när jag fjompar med datorn eller tittar på tv. Prata gör man bäst liggandes eller ståendes anser jag.

Tillägas ska nu endast att jag och fru Sambo förmodligen alldeles strax är husägare! Återstår gör bara att välja bank. Bankerna slåss om oss, vem vet var detta kan sluta. Jag gillar det inte, jag känner mig elak. Men det är ju för en bra sak. Min ekonomi.

fredag eftermiddag

...och jag vill bara hem nu... Har sovit kasst inatt, skulle vara skönt att dega framför datorn hela kvällen lång, eller ta ett filmmaraton.

Imorgon bär det av mot Kristianstad. Har hittat en skum liten håla som ska chippa mitt Wiiiii. Sen har jag 200 GB wiispel att... köpa. Niiice.

Det här inlägget kom mest till världen för att jag inte hade så mycket annat för mig.

På måndag blir det kanske att beställa en radiostyrd helikopeter.

Chip o haj!

vem är jag?

Tydligen är det väldigt inne bland bloggers att publicera listor med fakta om personen bakom bloggen. Jag tänker inte vara sämre och därför bjuder jag eder nu följande tjofräs, snodd från en annan blogg:

1. Namn jag lyssnar till: mattias, mapc, mape, persson, perra, älskling osv...

2. Någonting jag tycker om med mig själv: att jag är en god person, med bra värderingar och tillfredsställande intelligens.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: att jag är för snäll, ett svängande humör.

4. Detta är jag rädd för: att stå i centrum, att tala inför grupp. Chuck Norris

5. Tre saker jag vill varje dag: Äta gott, somna jämte Camilla och få slåss lite lagom mycket.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra: hmm... plåga en oskyldig människa/djur. Äta gravad lax.

7. Detta vill jag göra just nu:  ta en dusch

8. Bästa känslan: Påbörjad ölberusning utomhus en sommareftermiddag... någonstans vid havet..

9. Värsta känslan: Umm... vet väl inte jag.

10. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har: Trogen, humor, snäll, kvinnligt kön, sexig, självdistans

11. Är du kär just nu: Japp

12. Jag vill gifta mig: Kanske nångång... inte just nu

13. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Bli ekonomiskt oberoende, hoppa fallskärm, åka runt planlöst runt i världen.

14. Min käraste ägodel: Min mobil

15. Något jag vill ha i present: Jag har det mesta jag behöver. Ett chip till mitt Wii möjligtvis.

16. Detta har jag på mig just nu: En svettig t-shirt och ett par gamla jeans.

17. Favoritkläder: En ren t-shirt och ett par gamla jeans.

18. Favoritdjur: Wombat

22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne
Roligast:
3d
Tråkigast: Svenska

23. Stjärntecken: Orm och stenbock

24. En bok jag gillar: Liftarens guide till Galaxen

25. En film jag gillar: Point Break

27. Favoritdoft: Regn

28. Detta äter jag gärna: Thai

29. Dricker helst: Öl

30. Favoritgodis: Japanmix

31. Hit vill jag gärna åka på semester:  Bali

32. Färg på mina ögon: Blå och blå

33. Min längd: 182 centimetrar.

34. Jag tror på:  De flesta jag känner

35. Jag spelar: Data och Wii

36. Person jag beundrar: De flesta jag känner

37. Så här bor jag:
Lägenhet på landet

38. Antal döda krukväxter i hemmet: Vet ej

39. Det här tänder mig: Rena lakan

40. Det här gör mig avtänd: Trötthet

41. Favoritfärg: Blå och svart

42. Favoritcitat:
Röhööv

44. Bästa present jag fått: Kommer inte ihåg, tyvärr..
 
45. Senast köpta skiva: Se ovan svar

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: ähh, skitfråga

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: tramsfråga

48. Udda förmåga/egenskap: Jag kan trolla med röven

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Förmodligen en katt, men gärna en ko

.service??

Det hände en incident. Tidpunkten var igår, lunchtid. Platsen var Long Hwa, kinarestaurangen.
Dom serverar buffé, jag hade precis fyllt min tallrik till den maximala fyllningsgraden på just denna sorts tallrik. Jag skulle sätta mig vid bordet och pratade samtidigt med PI som satt mittemot. Plötsligt smäller det bara till och min underbara samling av nudlar, stekt fläsk, friterad kyckling och wokade grönsaker med sötsur sås befinner sig på stolsdynan samt heltäckningsmattan under mig. Tallriken gick i 103 delar och glaset likaså... Sicken jädra smäll...självklart är haket fullsatt.

Den manliga ägaren av restaurang Long Hwa, härmed kallad "Kinesen", står omedelbums jämte mig och skriker -"Stolen! Stolen!" och börjar vifta ner all mat på golvet... Tydligen har dom köpt in nya stolar för dagen, och dessa stolarna verkar ha varit väldigt dyra, för Kinesen blir förbannad på mig. Han tjabbar om att jag ska betala en ny stol, men det vill inte jag. Jag vill mest äta, så jag går helt sonika och hämtar en ny bricka och fyller upp en ny tallrik. Kinesen ser väldigt arg ut, och bär ut sin stol i köket. Jag är en ganska snäll människa, så jag plockar upp lite tallriksskärvor och friterade kycklingbitar från golvet, sen äter jag, under sträng bevakning av herr Kines.

När vi har ätit färdigt funderar jag först på att bara gå, men som sagt är jag snäll, så jag frågar hur det har gått med stolen. Kinesen är fortfarande arg och tjatar om att stolen är helt ny och att den inte går att tvätta. Jag betalar en extra dagens till honom och går. Sen ångrar jag givetvis att jag betalade något alls. Man ska fan inte behöva betala något ifall det händer en olycka. Ok ifall man är full och kastar mat, men om man spiller? Fan.

-Smaka bra!? - Håll käft-

fortsättningen

Har precis tränat. Det var tamejtusan den jobbigaste och tråkigaste träningen på ett bra tag. En stor del av träningen bestod av in-fight, vilket är tränarnas ord för att beskriva när man på ett väldigt kärvänligt sätt står tätt intill varandra, spänner sina muskler och försöker få grepp om den andres nacke. Än så länge har jag lärt mig 4 olika sätt att utföra detta på. Ursäkta min fetstil, men det är så jag pratar. Ja, nu önskar du att du kunde höra mig prata med fetstil va? Men men... sen var det knäböj, snabba sparkar, armhävningar situps, hoppa feministiskt, hoppa manligt och stretchning. Allt i ett rasande tempo.

Men nu till drömmen - Jag skulle nog ha skrivit om den i morse istället, nu har jag ju glömt det mesta. Men jag var i vilket fall en superhjälte. Jag kunde flyga, jag var stark som få och jag såg ut som Sylvester Stallone. Eller jag var nog honom. Mitt uppdrag gick ut på att rädda små, små människor som såg ut ungefär som Oompa-Loompierna i "Kalle och Chokladfabriken". Vi höll till under en stor, högteknologisk gran, alternativt tall. Men strax innan min väckarklocka ringde så opererade nån skurk in en slags elektronisk sytråd i en av mina blodådror... Jag brydde mig inte speciellt mycket om det, men sen vaknade jag som sagt.
 image15

Nu måste jag umgås med flickvän eller kolla på Rallarsving. Hoppas jag kan göra en kombo.

.supermapc

Godmorgon!

Inatt har jag drömt att jag är en superhjälte!

Hinner inte förklara mer nu, måste dricka upp min välling innan jobbet. Men det kommer mera nångång i en framtid nära dig!

//Super-Jan

personlighetstest


Ja
, jag föll för något slags tryck och gjorde ett test online. Som nästa mening/rubrik mycket riktigt påpekar är jag som följer:


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


Mnja, jag vet inte... Jag kan väl hålla med till ganska stor del, men dom glömde ju nämna att jag har negerrytm i blodet.

Om någon känner sig manad hittar man testet här.

14 punkter

Idag orkar jag tamejtusan inte skriva nåt intressant för egen maskin. (Som om jag någonsin har skrivit något intressant). Därför slänger jag ut dessa punkter som det tydligen har tagit en engelsktalande person 50 år att komma fram till:

  1. Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

  2. If you had to identify, in one word, the reason why the human race has not achieved, and never will achieve, its full potential, that word would be "meetings."

  3. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

  4. People who want to share their religious views with you almost never want you to share yours with them.

  5. You should not confuse your career with your life.

  6. Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance.

  7. Never lick a steak knife.

  8. The most destructive force in the universe is gossip.

  9. You will never find anybody who can give you a clear and compelling reason why we observe daylight savings time.

  10. You should never say anything to a woman that even remotely suggests that you think she's pregnant unless you can see an actual baby emerging from her at that moment.

  11. There comes a time when you should stop expecting other people to make a big deal about your birthday. That time is age eleven.

  12. The one thing that unites all human beings, regardless of age, gender, religion, economic status or ethnic background, is that, deep down inside, we ALL believe that we are above-average drivers.

  13. A person who is nice to you, but rude to the waiter, is not a nice person. (This is very important. Pay attention. It never fails.)

  14. Your friends love you anyway.
Jag orkar inte rensa bort dom ointressanta. Jag orkar inte översätta. Jag orkar knappt läsa dom själv. Hoppas dom är till stort nöje.

.bamse

Någon som inte har sett den här ännu?



Så, då var det ordnat... nu ska jag duscha. Jag luktar som jag skulle kunna föreställa mig att Ulf Brunnberg hade luktat efter en ilsk löpning på 700 meter.

nudelsoppan fan

Ursäkta mig, mitt i all hunger glömde jag bort mitt utlovade recept:

Mattias spendid nudelsoppa

Koka upp valfri billig nudelsoppa i angiven mängd vatten. Jag rekommenderar kycklingsmak.
Ca Exakt 20 sekunder innan nudlarna har uppnått rätt mjukhet slänger du i ett rått ägg utan skal. Ett hönsägg. Sen RÖR du i smeten så att ägget går sönder och bildar så små klumpar som möjligt.

Nu tar du bort skiten från plattan, så att dina nudlar inte blir överkokta. Häll i kryddpåsen. Ni som är med på noterna förstår kanske att jag med det menar att man öppnar påsen och häller i innehållet. Ni andra får skylla er själva. Tillsätt eventuellt lite andra kryddor... svartpeppar är en krydda. Kockens rekommendation: Chilisåsen som man kan köpa under disk hos min lokala thaimatslagare.

Nu häller du i en passande mängd skalade sesamfrön. Ja, bara häll. Och slutligen kör du i lite saltade jordnötter. Är du på rätt humör går det även för sig att hälla i lite mjölk.

image14

Smaka bra? Ja fan.

Mat...

En av dom medelhungrigaste personerna i kommunen måste ju vara herr bloggare. Medelhunger är givetvis den mängd hunger man känner i snitt, jämt dividerat över tiden. Jag har en riktigt hög mängd hunger största delen av min medvetna tid. Anledningen bakom detta ämne är att min flickvän snart kommer hem med en rykande färsk pizza, och jag kan inte slita mina tankar från detta faktum... Att min flickvän snart kommer hem förstås, kära Camilla :)

Mat... pasta är definitivt den bästaste basmaten, den bör uppta en stor del av ditt skafferi. Jag har ju som bekant nyligen besökt Italien, och kan därför tros vara bortskämd vad gäller pasta, men så är icke fallet. Åtminstone inte vad gäller lasagne. Jag åt en dyr lasagne i Milano. Köttfärsen smakade exakt som köttfärsen i barnmatsburkar gör. Sen åt jag en lite billigare lasagne som var något godare, men min mamma gör definitivt bättre lasagne än vad milaneserna gör. Längre ner i detta inlägg tänkte jag bjuda eder på ett sanslöst bra nudelsopperecept. Men från det italienska köket har jag åtminstone lärt mig uppskatta olivolja. På allt.

Först ska vi prata om kinamat. Det är skitgott!
Men skit i det... Thaimat är nog ännu godare! Men som allt annat är ju såklart suger efter olika maträtter helt beroende av ens humör. Och såklart är byns enda thai-restaurang stängd på söndagar. Söndagar som är en riktig thai-humörs-dag. Illa planerat. Och kineserna är inte bättre dom som håller stängt på måndagar.

Andra dagar är en burgare från McDonalds det enda som cirkulerar bakom ögonen. Och ibland är det pizza. Just nu är det pizza. Älmhultsk pizza är förresten godare än italiensk. Men jag är ju oxå lite sugen på lite hederligt kött. Entrecoté som exempel. Gärna med korrekt stavning.

Det här inlägget var inget kul att skriva. Dels blev jag förbannat hungrig, dels går det segt och knackigt. Känner ni det, kära läsare? Det är inget flow :)

Tillägas ska endast att jag nu är tillbaka i Linuxvärlden. Jag har 3 terminaler öppna bakom denna browser. Det uppdateras friskt. Det ni!

.fredagstips

Det är visserligen fortfarande söndag här, men jag skiter blankt i det och bjuder på lite fredagstips:

Först kollar du här ifall det är fredag, och skulle det vara det så är det bara att göra som följer i nedan film:




Cheers


söndag? ja faktiskt... igen

Ja, faktiskt. Det verkar inte som att det finns någon ände på alla dessa söndagar. Snart borde dom ta slut kan tyckas. För ca 5 minuter sedan rengjorde jag diverse fack i vår tvättmaskin och la in jeans i denna maskin. De var 6 par till antalet. Så här vid 29 års ålder begriper jag fan fortfarande inte varför det heter ett PAR jeans. Det är för i helvete bara ett klädesplagg. Nog väl att det är två ben, men inte kallar jag en handske för en femling handske för det? Annat vore det ifall jag fick bestämma. Om jag får barn en vacker dag ska dom inte säga ett par jeans. Dom ska säga en mysbyxa.

Jag sitter här och funderar. Jag funderar på att mitt Onico alldeles snart är slut. Enda utvägarna ifall det skulle ta helt slut innan jag lyckas införskaffa nytt vore att:

1. Börja snusa på dom gamla använda
2. Börja snusa något annat, exempelvis bomull, tepåsar eller annan passande ganska mjuk, lagom stor massa.
3. Gå på tyngre grejer

Sen funderar jag även på hur skönt det vore med ett eget hus nu. Exempelvis ett hus uppe på en backe lagom långt från närmsta granne. Då hade man kunnat gå ut där i sin trädgård i sina thaiboxningsshorts och sätta sig på en stol och läsa nördtidningar utan att tänka på att den hårt arbetande grannen i trädgården 5 meter bort förmodligen tycker att man borde göra något nyttigare. Det hade ju varit bra.

Sen funderar jag slutligen på en sak till. Om någon som läser det här möjligtvis även läste mitt föregående inlägg och tryckte på länken till "Virtual Barbershop", så förstår ni kanske mig när jag menar på att det vore fett med en ljudbok gjord med samma teknik?  Som exempel hade man då kunnat lyssna på världens bästa berättarröst, nämligen den tillhörande Ernst-Hugo Järegård, när den läser upp världens bästa bok, "Liftarens guide till Galaxen" med en aphäftig teknik som förhöjer upplevelsen enormt. Nu lever väl tyvärr inte världens bästa berättarröst längre, den dog förmodligen med dess ägare Ernst-Hugo, och mig veterligen spelade han aldrig in "Liftarens guide till Galaxen", åtminstone inte med min önskade teknik.

image14Too bad. Annars hade man kunnat säga att den ljudboken... is the shit!

Nu har jag skrivit så pass många och långa meningar att hälften hade varit nog. Schüss.


Lite text här för att fylla upp utrymmet jämte Ernst-Hugo.

Ännu lite mer. Nu ser det
estetiskt bättre ut.




blogga mera!

Har jag någonsin nämnt att jag HATAR det här så kallade bredbandet? Det faktum att det kopplar ner med ungefär 2 minuters intervaller har nästan fått en luttrad datornörd som mig att SLUTA sitta sitta framför datorfan.

Men hav lugn. En extra antenn är på ingång till routern. Det ska förhoppningsvis ordna till saker o ting. Sen blir jag nog bloggigast igen.

Ett MÅSTE-tips: http://media.putfile.com/Virtual-Barbershop
Lyssna med hörlurar, inte högtalare. Annars sabbar du hela upplevelsen. Jag hatar folk som sabbar upplevelsen. Go nuts.

Dagens och förmodligen morgondagens plan är att klyva ved. Klyva ved, klyva ved, klyva ved. Min snälle far har faktiskt bjussat på en himla massa ved för att locka oss att köpa hus ;) Och det är inte lite ved. Det är mycket ved.

I förrgår var jag på det nya gymet för första gången. Och vad är tacken för att man försöker vara nyttig? Någon snor min nya löparpjucks från omklädningsrummet!

Men nu ska ni inte hetsa upp er. Igår ringde dom och sa att skorna var upphittade. Det var nån gammal man som hade fått med sig dom av misstag.

Jaja, hejdå blogg!

RSS 2.0